Furaje pesti

Furaje pesti, furaje extrudate pentru toate categoriile de peste, furaje de calitate pentru un peste de calitate!

Furaje pesti
Show Filters

Specialistii ACVATEAM iti ofera tot de ce ai nevoie din categoria Furaje pesti, in beneficiul afacerii tale si pentru a obtine un peste gustos si sanatos apreciat de consumator

Pestii sunt organisme poichiloterme, cu adaptabilitate variabila in functie de conditiile de mediu si cu metabolism variabil, astfel ca necesarul nutritiv difera in functie de varsta, categorie, specie, sistemul de crestere, conditiile de microclimat si conditiile de exploatare. Pestii metabolizeaza eficient hrana si de aceea este important sa le furnizam un furaj cu parametrii nutritionali optimi si bine echilibrati, cu o compozitie in materii prime de calitate, un furaj complex pentru a le satisface nevoile nutritionale exploatarii in sisteme de crestere semi-intensive sau intensive, cu obtinerea unui produs gustos si sanatos.

Pentru a face diferenta, Acvateam va ofera gama completa de furaje marca Aqua – Garant: furaje pastrav, furaje sturion, furaje crap. Furaje de calitate pentru un peste de calitate, gustos si apreciat de consumator!

Cum alegi cele mai bune furaje pesti pentru ferma piscicola – apeleaza la suportul Acvateam:

Programul de furajare trebuie personalizat in functie de specificul fermei si de conditiile de mediu

Trebuie sa analizam impreuna mai multe aspecte inainte de a ne decide ce fel de furaje pesti achizitionam, astfel ca la final sa avem relatia pret - randament productiv – calitatea produsului.

Este posibil ca printr-o analiza nefondata sa achizitionam un furaj aparent ieftin dar la finalul ciclului de productie si valorificare sa ne coste mai scump iar produsul sa nu fie de calitate.

Toate furajele ne ofera parametrii nutritionali de baza: Proteina bruta si Grasime bruta, ba chiar ne atrag cu niveluri ridicate de grasime bruta, justificand prin asta pretul mai mare al produsului, insa asa cum le spune si numele, este vorba de valoarea bruta a proteinei si grasimii adica valoarea de calcul care se poate sau nu sa se regaseasca ulterior si in metabolismul pestelui. Pentru a face diferenta trebuie sa vedem sursa de proteina si grasime, adica ingredientele sau materiile prime din furaj: anumite materii prime nu sunt valorificate eficient de anumite specii de pesti, cum ar fi hidrolizatele din faina de pene, srotul de soia, grasimi vegetale hidrogenate sau uleiuri rafinate de floarea soarelui, faina proteica de carne de porc, des intalnite in compozitia unor furaje. De asemenea unele surse proteice vegetale cu un continut ridicat de fibra bruta (celuloza) nu sunt valorificate eficient de speciile carnivore de pesti, ba mai mult maresc tranzitul si diminueaza absorbtia nutrientilor, astfel ca la pastrav nu sunt recomandate furaje pastrav cu un continut ridicat de celuloza bruta.

Tot ca eficienta, furajele cu un continut ridicat de soia si mai ales de sroturi de soia, au efect inhibitor pentru metabolism. Grasimile, referindu-ne la sursa de grasime si valoarea grasimii brute, pot avea efecte directe si indirecte asupra metabolismului, mai ales asupra calitatii carnii si a starii de sanatate a pestilor.