Apeleaza-ne: +40369443783

Transport gratuit la comenzi de min 400 lei

Află mai Multe despre un Aerator Bazin Piscicol

Asigură-te că susții activitatea fermei piscicole, ori estetica iazului artificial, cu ajutorul unui aerator bazin piscicol calitativ și durabil de la ACVATEAM. Importanța tehnologiei de aerare a bazinelor sau iazurilor ajută enorm la menținerea sănătății, igienei și esteticii mediului acvatic amenajat. 

Un aerator bazin piscicol este crucial pentru alimentarea acestor spații cu oxigen pentru a reda distribuția uniformă de aer iazului sau bazinului piscicol într-un mod cât mai apropiat de fluxul natural al unui lac, ocean, etc. Citește în continuare și află cum te poate ajuta un aerator în reducerea poluaților, respectiv care sunt sfaturile experților în achiziționarea unui asemenea produs.

Cum te ajută un aerator bazin piscicol la eliminarea poluanților?

Instrument esențial pentru îmbunătățirea calității apei, un aerator bazin piscicol este cheia pentru un bazin specific sănătos și fără poluanți. De asemenea, aerarea unui iaz amenajat sau a unor spații speciale din cadrul fermelor piscicole are o importanță majoră în tratarea apelor uzate datorită adăugării unei cantități optime de oxigen în apă și intensifică procesele biologice, care prevăd eliminarea impurităților. Un aerator bazin piscicol are menirea de a menține mediul sănătos prin trei mecanisme principale:

  • Creșterea oxigenului din apă 

Un aerator bazin piscicol este necesar pentru a evita descompunerea deșeurilor și ale altor materii organice în apă cu scopul de a păstra apa cât mai oxigenată. Odată ce oxigenul a scăzut, bacteriile nu pot elimina în mod eficient poluanții din apă, ajungându-se la încetinirea sau chiar încetarea procesului de igienizare. Acest aerator bazin piscicol adaugă oxigen în apă, favorizând procesul bacteriilor de a descompune deșeurile și materiile organice spre eliminarea poluanților.

  • Eliminarea gazelor dăunătoare 

Un aerator bazin piscicol elimină gazele dăunătoare din apă, precum metanul și dioxidul de carbon, adesea produse de bacterii care igienizează apa prin descompunerea deșeurilor și a altor materii organice. Fără un astfel de aerator, impuritățile, care în urma asimilării oxigenului, elimină dioxid de carbon, sunt dăunătoare pentru viețuitoarele din mediul acvatic. 

  • Amestecarea apei

Prin intermediul unui aerator de calitate, apa din bazin poate fi stratificată, evitându-se crearea unei diferențe prea mari de temperatură la nivelurile apei. În lipsa unui aerator bazin piscicol, se poate ajunge la degradarea accelerată a apei și favorizarea creșterii bacteriilor dăunătoare. Un aerator bazin piscicol alină procesul și asigură amestecarea apei, uniformizând temperatura în acesta și eliminând poluanții, cu scopul de îmbunătățire a calității vieții.

Sfaturi de la experți despre un aerator bazin piscicol

Dat fiind faptul că oxigenul este coloana vertebrală a unui ecosistem acvatic sănătos,  folosirea unui aerator bazin piscicol îmbunătățește calitatea apei și favorizează creșterea sănătoasă a plantelor și peștilor. Un astfel de aerator păstrează în viață plantele, animalele și microbii „buni”. Acești microbi „buni”, adesea bacterii aerobe care se dezvoltă în medii oxigenate, sunt cheia unui baraj sănătos. Ele se hrănesc cu nămolul de pe podeaua barajului și înfometează algele și buruienile prin consumul de nutrienți pe care se bazează, de exemplu azot, fosfor. 

Acești microbi „buni” opresc, de asemenea, mirosurile neplăcute prin depășirea microbilor „răi” care emit asemenea miazme. Tocmai de aceea este esențial să ai în vedere și următoarele aspecte:

  • Alege tipul potrivit de aerator;
  • Plasează-l eficient;
  • Curăță acel aerator bazin piscicol în mod regulat;
  • Monitorizează constant calitatea apei;
  • Combină activitatea unui aerator bazin piscicol cu alte sarcini de întreținere a spațiului special amenajat;

Așadar, metodele de aerare a apei reprezintă o importanță majoră pentru mediul acvatic., deoarece acestea stau la baza de optimizare a vieții mediului acvatic. Asigură-te că oxigenul este distribuit uniform în întregul bazin cu ajutorul unui aerator piscicultură!

Poți vedea ultimele noutăți despre aerator piscicultură performant, de la ACVATEAM, pe paginile de social media Facebook sau Instagram. Nu rata promoțiile, vezi ofertele speciale aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Livrare sigura

Cumpara imediat

Gama variata

Produse diverse

Retur garantat

14 zile retur

Plata securizata

MasterCard / Visa